Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΛΑΒΡΑΚΙ ΑΤΜΟΥ ΣΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NOODLES

 

© Georgios Kontas 

Υλικά

1 μεγάλο λαβράκι
1 πράσο, 1 κρεμμύδι
2 καρότα, 1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι δυόσμο
2 μοσχοκάρφια γαρίφαλου
1 ποτηράκι λευκό κρασί
μερικοί σπασμένοι κόκκοι πιπεριού
1 φωλιά noodles από ρύζι
1 κολοκύθι
1 κουταλιά της σούπας φύτρες σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
λιγο εστραγκόν, λίγη κάππαρη
½ κουταλάκι κέτσαπ, 1 κουταλάκι σόγια σος
1 καυτερή πιπερίτσα
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το λαβράκι από τα λέπια και τα εντόσθια και πλύντε το. Ακουμπήστε το σε καθαρή επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού φιλετάρετέ το αρχίζοντας από την ουρά προς το κεφάλι. Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρέστε τα υπόλοιπα κόκαλα. Σε κατσαρόλα που δέχεται εσωτερική σχάρα, ρίξτε ένα ποτήρι νερό, το φύλλο δάφνης , τον δυόσμο, τα γαρίφαλα, τα πιπέρια, το κρασί, το ένα καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα. Βάλτε να πάρουν μια βράση και τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα τη σχάρα με το ψάρι. Σκεπάστε και αφήστε το λαβράκι να ψηθεί. Σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε για λίγα λεπτά τα noodles μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε το κολοκύθι και το δεύτερο καρότο κομμένα σε μπαστουνάκια, τα βράζετε για λίγα λεπτά και τα περνάτε σε κρύο νερό. Σε φαρδύ τηγάνι λιώνετε τη μαργαρίνη και περνάτε τα λαχανικά να γλασάρουν. Τα αναμειγνύετε σε ένα σκεύος με τις φύτρες σόγιας και τα noodles. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το ξίδι, το εστραγκόν, την κάππαρη, την κέτσαπ, τη σόγια σος και την καυτερή πιπεριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά ώστε να δέσουν τα υλικά και στη συνέχεια ζεστάνετε ελαφρά το μείγμα. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε στη μέση ένα μέρος από τη σαλάτα, αποθέστε τα φιλέτα του ψαριού και περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: