Υλικά
8 τετράγωνα φύλλα για spring rolls
2 μπουκέτα μπρόκολο
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
4 μανιτάρια άσπρα
2 καρδιές αγκινάρας (από κονσέρβα)
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο λάχανο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 κουταλιά μαργαρίνη
50 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
12 λιαστές ντομάτες
½ μάτσο μαϊντανό
100 γρ. ανθότυρος
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι , φρέσκο λευκό πιπέρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Φτιάξτε πρώτα το πέστο λιαστής ντομάτας. Σοτάρετε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσίσει. Βάλτε το σε blender μαζί με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό και χτυπήστε τα όλα μαζί προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και αναμείξτε με τον ανθότυρο, αφού προηγουμένως τον διαλύσετε με ένα πιρούνι. Κόψτε σε λεπτές ροδέλες το άσπρο μέρος των πράσων και των φρέσκων κρεμμυδιών. Βάλτε τα σε ένα τηγάνι με τη μαργαρίνη και μαράνετέ τα. Στο τέλος προσθέστε το λάχανο και τα μανιτάρια, αφού τα ξεφλουδίσετε και τα ψιλοκόψετε. Αλατίστε ελαφρώς και σκεπάστε το τηγάνι. Πλύντε το μπρόκολο και κόψτε τα κοτσάνια. Καθαρίστε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λεπτά κοντά μπαστουνάκια. Μαγειρέψτε τα στον ατμό ή βράστε τα σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τις καρδιές αγκινάρας. Αδειάστε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα λαχανικά ατμού, τις αγκινάρες, μερικές κουταλιές από το πέστο, πασπαλίστε με λίγο φρέσκο πιπέρι και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν αλλά με προσοχή να μη διαλυθούν τα υλικά. Βάλτε στη φριτέζα σπορέλαιο να ζεσταθεί. Πάρτε δύο φύλλα spring rolls και αποθέστε στη μέση λίγο μείγμα λαχανικών. Διπλώστε τις άκρες τους, στρίψτε τις ελαφρώς στην ένωση και δέστε με ένα λεπτό κορδόνι που θα κόψετε από το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών. Ψαλιδίστε το επιπλέον φύλλο και όταν το λάδι είναι έτοιμο, τηγανίστε τα πουγκιά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετέ τα με γαρνιτούρα σαλάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου